Kijk ook eens bij dichte trappen

page-3_img-6

Open Trappen

Open Trappen zijn trappen met openingen tussen de treden. De zogenaamde stootborden ontbreken. De traptreden worden op hun plaats gehouden door twee trapbomen. Dezelfde trapbomen waaraan een balustrade kan worden bevestigd.

page-3_img-6

In tegenstelling tot een gesloten trap geeft een open trap een buitengewoon gevoel van ruimte. Je kunt immers tussen de treden door kijken. Open Trappen geven zo ook een bijzondere lichtinval. Het licht wordt namelijk niet weerkaatst maar geeft een bijzonder effect aan de ruimte erachter.

Waarom zou je kiezen voor een open trap? 

Open trappen worden veel gebruikt voor de tweede trap. De trap naar zolder bijvoorbeeld. Tegelijkertijd geven ze veel gelegenheid om met de lichtinval te spelen. Open trappen zijn hierdoor bijzonder sfeervol. Ze geven de ruimte een extra dimensie. 

page-3_img-6

Staat de trap in de woonkamer dan is het juist van belang om voor een open trap te kiezen. Wanneer je zou kiezen voor een dichte trap wordt de ruimte namelijk erg klein. Het optisch effect van een open trap is dan ook voor veel mensen de reden hiervoor te kiezen.

Open Trappen in vele stijlen en modellen

Open Trappen zijn er in vele stijlen en zijn te vervaardigen in een keur aan materialen. Of juist in een combinatie van materialen. De open trap leent zich hier prima voor. Juist omdat er veel trapmodellen zijn die als open trap mogelijk zijn.

Maar er kleeft ook een nadeel aan een open trap. Bij een open trap staat alles wat je erachter plaatst in het zicht. De ruimte erachter blijft dan ook erg vaak onbenut. In tegenstelling tot een dichte trap waarbij de ruimte erachter vaak als opslagruimte wordt gebruikt.

Op zoek naar een open trap? Laat u geheel vrijblijvend adviseren