Meer over de houtsoorten die wij gebruiken? Klik dan hier

Mahonie hout van Mahonie Hardhouten Trappen

Oude Trappen

U kent ze wel, die prachtige oude trappen van weleer waarbij u als vanzelf terugdenkt aan vervlogen tijden. Terwijl de loop van de trap iets wat is afgesleten en u zich mogelijk afvraagt wie u hier allemaal is voor gegaan. Stijlvolle trappen die u het liefst in ere herstelt.

Toch kan het zijn dat u noodgedwongen uw oude trap zult moeten renoveren. Bijvoorbeeld omdat de traptreden zo ver zijn uitgesleten dat het beklimmen van de trap niet langer veilig is. De stabiliteit neemt hierdoor flink af en de kans op ongelukken neemt hierdoor toe.

Oude Trappen Renoveren is lastig

Het is begrijpelijk dat uw gedachte in eerste instantie uitgaan naar het renoveren van de trap. Veelal gebaseerd op emoties. Toch is dat niet de meest voor de hand liggende optie. Van de Coolwijk Trappen raadt u dat zeker af. Wij leggen graag uit waarom.

Bij het renoveren van de trap wordt er een laagje van een mindere kwaliteit materiaal over de bestaande trap heen gelegd. Er is echter nog een veel belangrijker argument om het niet te doen. Het renoveren van een oude trap is vaak duurder dan de aanschaf van een nieuwe trap.

Wij raden u daarom ook aan om u goed te laten voorlichten over de beste mogelijkheden in uw situatie. Kiest u voor een nieuwe trap dan zijn de keuzes legio. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een nieuwe trap in exact dezelfde stijl als uw oude trap. 

Vraag direct een informatief gesprek aan wanneer u een oude trap bezit