Klik hier voor eenvoudige vaste zoldertrappen

Vlizotrap vervangen

Veel – met name oudere – woningen zijn voorzien van een vlizotrap (oorspronkelijk vliezotrap). Dit werd gedaan met het idee dat de zolderruimte slechts bergruimte is. Een vaste trap naar zolder maakt deze verdieping echter vele malen toegankelijker. Hierdoor wordt hij ondermeer geschikt voor het inrichten van een extra slaapkamer.

Vaste trap in plaats van vlizotrap plaatsen

De vlizotrap naar zolder wordt steeds vaker vervangen door een vaste trap. Helaas bestaat de misvatting dat dit een lastig en kostbaar project is. In de praktijk blijkt dat dit heel erg mee valt. Van de Coolwijk Trappen neemt u deze zorg graag uit handen. Ook de prijs voor een eenvoudige vaste trap valt heel erg mee. De voordelen liegen er bovendien niet om:

  • Veiligheid op de eerste plaats 
  • Vergroten van de bruikbaarheid van de zolder
  • Waardevermeerdering van de woning bij verkoop

De keus is eindeloos: Van vlizotrap tot wenteltrap

Een vlizotrap is een uitschuifbare of opvouwbare trap die in veel woningen die na de Tweede Wereldoorlog werden gebouwd om naar de vliering of de zolder te leiden. Vervanging van deze onpraktische trappen geeft u vele mogelijkheid. Zo zou u er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de vlizotrap te vervangen door een mooie houten wenteltrap in een houtsoort naar eigen keuze.

Geïnteresseerd? Vraag dan direct een informatiegesprek aan