Vlizotrap vervangen door een vaste trap? Kijk dan hier

Zoldertrappen

De meest verkochte eenvoudige trappen zijn de Zoldertrappen. Aan Zoldertrappen worden doorgaans wat minder strenge eisen gesteld. De materiaalkeus is minder van belang en ook naar het uiterlijk wordt minder kritisch gekeken. Toch is het belangrijk dat een zoldertrap te allen tijden veilig en gebruiksvriendelijk is.

Functionele houten zoldertrap

Zoldertrappen zijn functionele trappen. Ze hebben niet de bedoeling een pronkstuk in uw huis te zijn. Ze verbinden slechts de ene verdieping met de andere verdieping. Toch hebben zij daarmee een belangrijke functie en kunnen uw woongenoot aanzienlijk vergroten. Bijvoorbeeld wanneer er op de zolderruimte een extra slaapkamer wordt gecreëerd. 

Vaste zoldertrap of vlizotrap?

Oudere huizen bevatten vaak nog vlizotrappen. Hierdoor wordt de zolder vaak erg weinig gebruikt. Het idee leeft dat het vervangen van een vlizotrap een kostbare aangelegenheid is. Toch valt dit best mee wanneer u kiest voor een eenvoudige trap. Een vaste zoldertrap is ook eigenlijk een voorwaarde wanneer u de zolderruimte met grote regelmaat wenst te gebruiken.

Meer weten over Zoldertrappen? Wij informeren u graag