Veiligheid en hoe voorkomt u ongevallen

Naast dat een trap mooi mag zijn en een meerwaarde heeft voor uw huis is de veiligheid ook een factor. Niemand wil van de trap vallen. Gladde treden, een losse trapleuning of misschien zelfs wel een plank die los zit. Dit zijn maar enkele voorbeelden die we regelmatig in de praktijk tegen komen. Een trap dat een groot gevaar is voor de mensen die er gebruik van maken. Je loopt vaak meerdere malen per dag de trap op en af. Het is dus maar beter dat je een zo veilig mogelijke trap hebt om ongelukken te voorkomen !

Trapleuning

Minimalistische open trap of niet, een gedegen trapleuning is altijd een slimme keuze. Die bevordert de veiligheid door steun te bieden bij het op- en afgaan van je trap. Functionaliteit betekent natuurlijk niet dat een trapleuning er niet goed kan uitzien: trapleuningen zijn verkrijgbaar in heel wat materialen en uitvoeringen en tillen je trap zelfs naar een hoger niveau! Een trapleuning is echt geen overbodige luxe, en niet alleen als je een dagje ouder wordt of jonge kinderen in huis hebt.
Antislip trapbekleding.

Gladde treden

Na veelvuldig gebruik van uw trap kan het zijn dat de treden glad worden. Dit is erg gevaarlijk zeker als u van buiten komt met natte schoenen. Gelukkig is dit op een snelle en eenvoudige manier op te lossen. U kunt uw trap (laten) bekleden met antislip trapbekleding. Dit is de makkelijkste en snelste manier om valpartijen of uitglijden te vermijden. Je kan kiezen uit heel veel uitvoeringen, materiaalsoorten en kleuren. Ondanks deze veiligheidsmaatregelen verandert het aanzien van de trap niet maar neemt de veiligheid wel enorm toe. Zo wordt uw trap veilige voor het hele gezin en speciaal voor kleine kinderen. Deze willen vaak met haast naar boven of naar beneden.

Verlichting

Dat uw trap en treden goed verlicht zijn klinkt logisch maar toch zien we vaak kleine lampjes die net de trap verlichten. De plek waar de trap staat is vaak toch wat minder verlicht en zeker als u in het donker naar boven moetn is het fijn dat u kunt zien waar u uw voeten neerzet om te voorkomen dat u een verkeerde inschatting maakt. Dit risico kunt u verkleinen door bv LED verlichting te plaatsen in de traptreden of langs de trap. Op deze manier kunt u altijd zien waar uw loopt en verkleind u de kans op ongevallen.

Traphekjes

Als u kleine kinderen heeft is het wijs om zowel boven als onder een deugdelijk traphekje te plaatsen. Als u uw kind even uit het oog verliest kan het zelf naar boven lopen dan is het wijs om een stevig hekje te hebben en 1 dat het kind zelf niet open kan krijgen. Dit geldt natuurlijk ook voor boven als uw kind even wil kijken wie er onder aan de trap staat. Je moet er toch niet aan denken dat als een kind dit doet en het hekje begeeft het. Veiligheid boven alles.