Voor een lichte hardhouten trap zou u ook een eikenhouten trap kunnen overwegen

Essen Hardhouten Trappen

Essenhout is een gemakkelijk te bewerken houtsoort. Het is licht van kleur en valt onder de hardhouten. Het is één van de meest gangbare houtsoorten Het is hard, soepel, elastisch en dus veerkrachtig. Niet voor niets dat het vele toepassingen kent. Daar staat tegenover dat het niet een van de meest duurzame houtsoorten is. 

Essen Trappen voor wie een lichte kleur wil

Essenhout voor Essen Hardhouten Trappen
Essenhout

Essen is de belangrijkste houtsoort in de houtverwerking. Zowel in Noord-Amerika als in West- en Midden-Europa wordt deze boomsoort veel gebruikt voor de houtproductie. Essen is lichtgekleurd met een heterogene hoeveelheid kleine openingen, de zogenaamde porositeit. Essen is daarentegen niet het meest duurzame hout. Het is gevoelig voor de spinthoutkever. Ook de kans op krimp of verkleuring is in vergelijking tot andere houtsoorten relatief groot. Dat maakt dat een Essen Hardhouten trap een weloverwogen keus zou moeten zijn.

De voordelen van een Essenhouten Trap 

Waarom dan toch voor essenhout kiezen? Essenhout heeft heel veel meer toepassingsmogelijkheden dan andere houtsoorten. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt. Een trap van essenhout kent vele voordelen:

  • Door de lichte kleur lijkt de ruimte waarin de trap wordt geplaatst groter 
  • Essenhout is verkrijgbaar met en zonder noesten
  • Het is taai, buigzaam en sterk waardoor het geschikt is voor buigwerk
  • Het heeft bijna altijd een rechte draad zonder kwasten of scheuren
  • Het laat zich goed verlijmen waardoor de mogelijkheden toenemen

Ook de trapdelen zijn verkrijgbaar in essenhout

Wanneer u een Hardhouten Eikentrap bestelt wilt u dat de overige trapdelen ook van eikenhout zijn. Van de Coolwijk Trappen levert uw gehele trap inclusief de bijbehorende trapdelen in het traphout van uw keus. Denk aan onder andere:

Onderhoud Essen Hardhouten Trap

Veel mensen denken dat een Essen Hardhouten Trap erg kwetsbaar is. Toch valt dat reuze mee. Essen behoort immers tot de hardhouten. Wel is het aan te raden een Essen Hardhouten Trap met blanke lak te behandelen. Daardoor komt de mooie lichte kleur beter tot zijn recht en neemt de levensduur aanzienlijk toe.

Meer weten over Essen Hardhouten Trappen? Wij helpen u graag