Klik hier voor meer Trap Modellen

Moderne_trap_model-08_8.jpg

Bordestrappen

Bordestrappen zijn trappen met een plateau. Onderaan of bovenaan maar soms ook halverwege. Dit heet dan met een mooi woord een begin bordes, een eind bordes of een tussen bordes. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de halfslag trap of tweekwart trap zijn alle treden van de bordes trap gelijk. We zeggen dan ook wel dat deze trap een gelijke aantrede heeft. Een ander bijkomend kenmerk is dat bordestrappen doorgaans veel ruimte laten om elkaar op de trap te passeren. Wel zo handig wanneer de trap in een druk pand dagelijks vele mensen laat passeren.

Bordes verplicht bij trap hoger dan 4 meter

Volgens de eisen van het Bouwbesluit / de NEN norm is een bordes verplicht wanneer een trap een hoogte van meer dan 4 meter moet overbruggen. In dat geval komt het bordes niet bovenaan noch onderaan de trap maar juist ergens middenin. Een zogenaamd tussenbordes waarmee men een draai van 90 graden of 180 graden maakt. Dit met het doel de veiligheid van de trapbeklimmers te bewaken. Een geruststellende gedachte, niet waar? Het spreekt voor zich dat dit soort trappen vanwege de hoogte niet vaak in woningen te vinden zijn. Ze worden voornamelijk geplaatst in grote gebouwen. Denk aan kantoorpanden, overheidsgebouwen, musea etc.

Alleen bij grote historische panden?

Bordestrappen zijn er voor binnen- en buitenshuis. Afhankelijk van het pand waarvoor het bedoeld is zijn er vele variaties mogelijk. Zo zijn bordestrappen historisch bezien een traditioneel onderdeel van paleizen en kastelen. Niet voor niets dat het Koninklijk Huis zich vaak laat zien op het bordes. Is een bordestrap dan niet iets wat overdreven voor ons gewone mensen? Nee! Afhankelijk van uw woning of gebouw past het prima in een veelvoud aan interieurs. Het geeft de ruimte een bijzondere uitstraling en maakt deze voor meerdere doelen geschikt. Ook zijn er ontwerpen denkbaar welke niet eens direct als bordestrap opgemerkt worden. 

Koop uw trap bij Van de Coolwijk Trappen

De kosten voor een bordestrap bepaalt u zelf. Er zijn immers trappen van diverse materialen te koop en met een groot verschil in het aantal treden. Ook de omvang en keus voor de overige trapdelen bepalen de prijs. Maar wat u ook kiest, een trap van Van de Coolwijk Trappen is altijd een trap op maat. Deze wordt ontworpen, gemaakt en geplaatst geheel in overeenstemming met uw persoonlijke wensen. Hebt u nog vragen? Stel ze ons gerust. Wij informeren u graag.

Meer weten over Bordestrappen? Wij helpen u graag