Naar hoofdinhoud

Een aantal impressies van kwart trappen

Een kwarttrap kopen

Kwarttrappen stralen vakmanschap en kwaliteit uit. Onze kwarttrappen zijn vervaardigd van een verscheidenheid aan houtsoorten, waaronder eiken hardhout, vurenhout, dieprood mahoniehout en tal van andere prachtige houtsoorten. Bij van de Coolwijk Trappen wordt elke kwarttrap op maat gemaakt, wat betekent dat zelfs de meest verfijnde wensen van onze klanten worden vervuld. Of het nu gaat om een eenvoudige of een meer uitgebreide kwarttrap, we streven ernaar om elke trap met zorg en aandacht voor detail te vervaardigen, zodat deze perfect aansluit bij uw wensen en de stijl van de ruimte.

Opmeten, ontwerpen, maken en plaatsen

Bij van de Coolwijk Trappen nemen we het hele proces van opmeten, ontwerpen, maken en plaatsen van uw kwarttrap op ons. Onze ervaren vakmensen beginnen met een grondige opmeting van de ruimte, waarbij ze nauwkeurige metingen verzamelen om ervoor te zorgen dat uw kwarttrap perfect past. Vervolgens wordt er een uniek en op maat gemaakt ontwerp gecreëerd, waarbij rekening wordt gehouden met uw stijlvoorkeuren en functionele eisen. Onze toegewijde ambachtslieden vervaardigen de kwarttrap met vakmanschap en oog voor detail, gebruikmakend van hoogwaardige materialen.

Kwarttrappen: Bovenkwart vs. Onderkwart

Een bovenkwart trap en een onderkwart trap zijn twee verschillende configuraties van kwarttrappen, waarbij het verschil ligt in de locatie van de kwartdraai. Bij een bovenkwart trap bevindt de kwartdraai zich aan de bovenkant van de trap. Dit betekent dat de trap begint met een rechte sectie en vervolgens bovenaan een kwartdraai maakt voordat deze verder gaat met nog een rechte sectie. In het geval van een onderkwart trap, bevindt de kwartdraai zich aan de onderkant van de trap. De trap begint met een rechte sectie en maakt de kwartdraai aan de onderkant voordat deze verder gaat. Het keuze tussen een bovenkwart of onderkwart trap is vaak afhankelijk van de beschikbare ruimte en de lay-out van de woning.

Verfijnde onderdelen voor een kwarttrap

De kwartdraai is het centrale kenmerk van een kwarttrap. Het is het gedeelte van de trap waarin de richting van het op- of afgaan verandert. Kwarttrappen kunnen een bovenkwart (draai bovenaan) of een onderkwart (draai onderaan) hebben, afhankelijk van het ontwerp en de lay-out van de ruimte. Veel kwarttrappen worden verfraaid met decoratieve elementen, zoals houtsnijwerk, staalwerk, of andere details die de trap een unieke en elegante uitstraling geven. De onderdelen van de kwarttrap kunnen gemaakt worden met diverse onderdelen, zoals hout, metaal, glas en verlichting.

Lightbox afbeelding