Naar hoofdinhoud

Leuningdragers

Leuningdragers zijn essentiële componenten voor de installatie van leuningen aan trappen. Deze kleine maar krachtige beugels bieden niet alleen stevige ondersteuning voor leuningen, maar ze spelen ook een cruciale rol in het esthetische aspect van uw interieur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en afwerkingen.

Muurleuningen

Muurleuningen zijn essentiële en stijlvolle aanvullingen op trappen en hellingen. Ze bieden niet alleen ondersteuning en veiligheid bij het traplopen, maar dienen ook als decoratief element. Onze op maat gemaakte muurleuningen zijn beschikbaar in diverse materialen en ontwerpen, waardoor ze naadloos passen bij de stijl van de ruimte

Sleutelgatprofiel leuningen

Een sleutelgatprofiel bij muurleuningen is een specifiek ontwerp dat lijkt op de vorm van een sleutelgat. Dit profiel wordt aan de muur bevestigd, waardoor het lijkt alsof de leuning door een sleutelgatopening komt. Het biedt niet alleen ondersteuning, maar voegt ook een decoratief element toe aan de trap.

Stalen leuningen

In plaats van houten leuningen bieden we de keuze tussen RVS (roestvrij staal) of zwarte leuningen, waardoor u uw trap kunt aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren en interieurstijl. RVS leuningen stralen een moderne en duurzame uitstraling uit, terwijl zwarte leuningen een eigentijdse en vaak meer minimalistische look geven. Ontdek de mogelijkheden en versterk de uitstraling van uw trap met onze leuningen.

Ronde of platte leuningen

Buiten de materiaalkeus, kunt u ook kiezen tussen ronde of platte leuningen. Ronde leuningen bieden een klassieke uitstraling en een comfortabele grip, terwijl platte leuningen een modernere look geven en soms als strakker worden ervaren. Beide opties zijn mogelijk bij elke trap en in verschillende materialen zoals hout of staal. Houd er wel rekening mee dat niet bij alle typen muurleuningen verlichting mogelijk is.

Alle traponderdelen

 • Trapdetails

  Trapaccessoires zoals trapverlichting en andere elementen die trappen esthetisch verbeteren en functioneel aanvullen.
  Trapdetails
 • Stootborden

  Stootborden zijn verticale panelen die de ruimte tussen de treden van een trap opvullen voor extra stabiliteit en veiligheid.
  Stootborden
 • Spillen

  Spillen zijn de verticale balken in een trapleuning die de trapconstructie ondersteunen. Spillen verwijzen meestal naar de as of centrale steun in een trap.
  Spillen
 • Dekregel

  De dekregel is het horizontaal houten element boven een hek. Het kan ook de bovenkant van de spijlen bedekken. Uitvoerbaar in hout of metaal.
  Dekregel
 • Boom

  De boom van de trap zijn de zijkanten tegen de muur waar de treden in zitten. De boom van een trap is de centrale, draagkrachtige structuur die treden en leuningen ondersteunt.
  Boom
 • Spijlen

  Dit zijn de verticale staven in het hekwerk die dienen als ondersteuning, veiligheid en decoratieve elementen. Uitvoerbaar in hout of metaal.
  Spijlen
 • Treden

  Traptreden zijn een onmisbaar onderdeel van een trap. Maar wat veel mensen niet weten is dat de keus enorm is. Van de Coolwijk Trappen informeert u hierover graag.
  Treden
Lightbox afbeelding