Klik hier voor meer Trap Modellen

Ronde Trappen met centrale spil

Wanneer een ronde trap kiezen?

Ronde Trappen zijn een juweel in uw interieur. Geen trap zo mooi als een ronde trap van Van de Coolwijk Trappen. Met stijl ontworpen. Heel modern of juist vertrouwd klassiek. Van de meest prachtige houtsoorten en voorzien van de mooiste trapdetails. Wat en hoe u maar wilt. In overleg is nagenoeg alles mogelijk. Vraag er daarom gerust naar.

Klassieke ronde trap met mahonie treden - Van de Coolwijk Trappen

Van spiraaltrap tot wenteltrap

De ronde trap kent vele namen. Van spiraaltrap, draaitrap, halfslagtrap tot wenteltrap. In feite komt het op één ding neer. Het zijn trappen die een totale draai maken van 180° voordat zij boven zijn. Zo kan er in een relatief kleine ruimte snel een grote hoogte worden bereikt. Vandaar ook hun populariteit bij ondermeer zoldertrappen op een toch al zo kleine overloop.

Koppelen van de elementen van een ronde trap - Van de Coolwijk Trappen

Als zoldertrap en als blikvanger

Ronde Trappen zijn over het algemeen hele sierlijke trappen. Ondanks de praktische keus hiervoor als zoldertrap zijn ze daarnaast dan ook een ware blikvanger in een open ruimte. Het is met recht een trap die gezien mag worden. Zeker wanneer er in het ontwerp veel aandacht wordt besteed aan de details. Iets wat u wel aan Van de Coolwijk Trappen kunt overlaten.

Moderne ronde trap - Van de Coolwijk Trappen

Het berekenen van de afmetingen

Meten, berekenen en bouwen ronde trap - Van de Coolwijk Trappen

Wanneer u zou besluiten om een ronde trap te kopen is het van belang dat de afmetingen goed worden berekend. De maten van de trap komen juist doordat de trap rond is erg nauw. Gelukkig heeft u met een vakman van doen. Van de Coolwijk Trappen is ruim ervaren wanneer het om trappen op maat gaat. Ook wanneer u een heel uniek ontwerp wenst bent u bij ons aan het juiste adres.

Bouw ronde trap - Van de Coolwijk Trappen

Meer weten over Ronde Trappen? Vraag het ons gerust