Naar hoofdinhoud

Bloktrappen

Een houten bloktrap kopen

Kortom, een bloktrap is een trapontwerp met treden die lijken op blokken of vierkanten, wat een eigentijdse uitstraling en functioneel ontwerp kan bieden. Houten treden geven de trap een warme en natuurlijke uitstraling, waardoor ze goed passen in verschillende interieurstijlen, van traditioneel tot modern. Hout is een duurzaam materiaal, mits goed onderhouden. Houten bloktrappen kunnen generaties lang meegaan. Houten treden kunnen worden aangepast met verschillende afwerkingen en details, zoals ingelegde patronen, om de trap een unieke uitstraling te geven.

Opmeten, ontwerpen, maken en plaatsen

Het is belangrijk om samen te werken met vakmensen om een houten bloktrap te ontwerpen en te bouwen, omdat het een specifieke expertise vereist om ervoor te zorgen dat de treden veilig en stevig zijn en dat de trap in harmonie is met het algehele ontwerp van de ruimte. Een goed ontworpen houten bloktrap kan een echte blikvanger en een functioneel element in uw huis of gebouw zijn. Omdat de bloktrap loodrecht aan de trapleuning geplaats wordt, moet deze waterpas gemeten worden.

Meer dan treden alleen: het ambacht achter elke bocht

Verfijnde onderdelen voor een bloktrap

Een bloktrap kan een moderne en minimalistische uitstraling hebben vanwege de strakke, geometrische vormen. Dit type trapontwerp wordt vaak gekozen voor eigentijdse interieurs, maar kan ook in andere stijlen worden toegepast, afhankelijk van de materialen en afwerkingen die worden gebruikt. Bloktrappen kunnen worden vervaardigd uit verschillende materialen, zoals hout, metaal, beton of glas, en kunnen een indrukwekkend architecturaal element in een gebouw vormen.

 

Lightbox afbeelding