Naar hoofdinhoud

Kopafwerking

De kopafwerking is de afwerking aan de bovenkant van de spil of het hekwerk. Kopafwerkingen zijn er in diverse soorten en stijlen. Voor een moderne uitstraling is een platte kop gebruikelijk. Een klassiekere stijl bied keus in verschillende koppen met draaiwerktechnieken. 

Houten spijlen

De voordelen van houten spijlen zijn divers. Ze bieden structurele stabiliteit aan de trap, ondersteunen de leuning, en dragen bij aan de veiligheid bij het gebruik van de trap. Tegelijkertijd voegen houten spijlen een decoratief aspect toe aan het ontwerp, waardoor de trap een warme en traditionele uitstraling krijgt. Houten spijlen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, waardoor er keuze is in kleur, textuur en afwerking om de gewenste stijl te bereiken.

Stalen spijlen

Als alternatief voor houten spijkenDe keuze tussen zwart stalen spijlen en RVS (roestvrij staal) spijlen hangt vaak af van de gewenste esthetiek en interieurstijl. Zwart stalen spijlen geven een moderne, industriële uitstraling aan de trap. Ze kunnen contrasteren met lichtere kleuren of naadloos opgaan in een donkerder kleurenschema. Zwarte spijlen kunnen van hout gemaakt zijn en zwart geschilderd worden of van zwart staal. RVS spijlen hebben een strak en hedendaags uiterlijk. Ze passen goed bij moderne, minimalistische, en zelfs traditionelere interieurs vanwege hun neutrale uitstraling. Roestvrij staal is bestand tegen corrosie, waardoor het een duurzame en onderhoudsvriendelijke keuze is.

Glazen paneel

Een glazen paneel als vervanging van spijlen in een trapontwerp biedt een eigentijdse en transparante esthetiek. In plaats van de traditionele houten of metalen spijlen wordt glas gebruikt om een open, lichte en moderne uitstraling te creëren. Deze ontwerpkeuze maximaliseert vaak het gevoel van ruimte en kan een gevoel van elegantie en verfijning toevoegen aan het interieur.

Alle traponderdelen

 • Trapdetails

  Trapaccessoires zoals trapverlichting en andere elementen die trappen esthetisch verbeteren en functioneel aanvullen.
  Trapdetails
 • Stootborden

  Stootborden zijn verticale panelen die de ruimte tussen de treden van een trap opvullen voor extra stabiliteit en veiligheid.
  Stootborden
 • Spillen

  Spillen zijn de verticale balken in een trapleuning die de trapconstructie ondersteunen. Spillen verwijzen meestal naar de as of centrale steun in een trap.
  Spillen
 • Leuningen

  Een leuning is een horizontaal of schuin omhooglopende bovenste handgreep in een balustrade, bedoeld voor ondersteuning en veiligheid bij trappen en hellingen.
  Leuningen
 • Dekregel

  De dekregel is het horizontaal houten element boven een hek. Het kan ook de bovenkant van de spijlen bedekken. Uitvoerbaar in hout of metaal.
  Dekregel
 • Boom

  De boom van de trap zijn de zijkanten tegen de muur waar de treden in zitten. De boom van een trap is de centrale, draagkrachtige structuur die treden en leuningen ondersteunt.
  Boom
 • Treden

  Traptreden zijn een onmisbaar onderdeel van een trap. Maar wat veel mensen niet weten is dat de keus enorm is. Van de Coolwijk Trappen informeert u hierover graag.
  Treden
Lightbox afbeelding