Naar hoofdinhoud

Een tweekwart trap kopen

Kenmerken en voordelen van tweekwarttrappen zijn vergelijkbaar met die van andere trapontwerpen, zoals de mogelijkheid om hoogte te overbruggen, een visueel aantrekkelijk ontwerp en flexibiliteit in stijl en materialen. Wanneer een tweekwarttrap gewenst is, is er keus aan verscheidene aan materialen. Hout is een populaire keuze vanwege zijn natuurlijke uitstraling en warmte. Houten tweekwarttrappen kunnen worden gemaakt van diverse houtsoorten, zoals eiken, beuken, mahonie en esdoorn. De afwerking kan variëren van onbehandeld hout tot gelakte of gebeitste oppervlakken. Zowel al onze houtsoorten zijn beschikbaar als ander materiaal, zoals glas en staal.

Opmeten, ontwerpen, maken en plaatsen van een tweekwart trap

Een tweekwart trap is een trap met te allen tijden twee draaien. De trap draait hierbij om één spil of om twee spillen. De spil van een trap verwijst naar het centrale verticale ondersteuningselement dat zich meestal in het midden van de trap bevindt. De spil is een structureel onderdeel dat de trap stabiliteit biedt en de treden en leuning ondersteunt. In sommige trapontwerpen is de spil zichtbaar en dient deze tevens als een decoratief element, met versieringen of een uniek ontwerp. In andere gevallen kan de spil verborgen zijn onder de treden en niet zichtbaar vanaf de buitenkant, maar het blijft een essentieel structureel component van de trap. Het komt daarom zeer nauwkeurig dat de trap goed wordt opgemeten. Van de Coolwijk Trappen besteedt hier dan ook ruim aandacht aan want een trap moet niet alleen functioneel en mooi zijn, hij moet ook zeker naadloos aansluiten bij de omgeving.

Meer dan treden alleen: het ambacht achter elke bocht

Verfijnde onderdelen voor een tweekwart trap

Tweekwart Trappen worden open of dicht geleverd. Dit impliceert dat er zich stootborden bevinden tussen de treden, of dat de treden juist open zijn. Met of zonder veel aandacht voor details. Denk bijvoorbeeld aan balusters met een unieke houtbewerking naar wens. Of een trap met een unieke kopafwerking. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Lightbox afbeelding