Naar hoofdinhoud

Verlichting

Verlichting in een trapontwerp is niet alleen functioneel maar draagt ook bij aan de sfeer en veiligheid van de ruimte. Trapverlichting kan een decoratief element zijn, waarbij licht wordt gebruikt om bepaalde kenmerken van de trap te accentueren, zoals de treden of in de wand. Verlichting op de treden kan ook dienen als oriëntatiepunt, vooral in donkere omstandigheden. Geïntegreerde LED-strips of inbouwspots kunnen strategisch worden geplaatst om een zacht licht te werpen op elke trede.

Alle traponderdelen

 • Stootborden

  Stootborden zijn verticale panelen die de ruimte tussen de treden van een trap opvullen voor extra stabiliteit en veiligheid.
  Stootborden
 • Spillen

  Spillen zijn de verticale balken in een trapleuning die de trapconstructie ondersteunen. Spillen verwijzen meestal naar de as of centrale steun in een trap.
  Spillen
 • Leuningen

  Een leuning is een horizontaal of schuin omhooglopende bovenste handgreep in een balustrade, bedoeld voor ondersteuning en veiligheid bij trappen en hellingen.
  Leuningen
 • Dekregel

  De dekregel is het horizontaal houten element boven een hek. Het kan ook de bovenkant van de spijlen bedekken. Uitvoerbaar in hout of metaal.
  Dekregel
 • Boom

  De boom van de trap zijn de zijkanten tegen de muur waar de treden in zitten. De boom van een trap is de centrale, draagkrachtige structuur die treden en leuningen ondersteunt.
  Boom
 • Spijlen

  Dit zijn de verticale staven in het hekwerk die dienen als ondersteuning, veiligheid en decoratieve elementen. Uitvoerbaar in hout of metaal.
  Spijlen
 • Treden

  Traptreden zijn een onmisbaar onderdeel van een trap. Maar wat veel mensen niet weten is dat de keus enorm is. Van de Coolwijk Trappen informeert u hierover graag.
  Treden
Lightbox afbeelding