Naar hoofdinhoud

Een scheluwtrap kopen

Een scheluwtrap is een bijzondere trap. Deze lijkt op een normale steektrap, maar toch net wat anders is. Dit soort trappen kan aantrekkelijk zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een ongewoon of creatief ontwerpelement in hun interieur, en het kan karakter aan een ruimte toevoegen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de trap nog steeds veilig en functioneel is, zelfs als deze enigszins scheef is, en dat eventuele bouwvoorschriften en veiligheidsnormen worden nageleefd.

Opmeten, ontwerpen, maken en plaatsen

Het verbaast ons niet wanneer u zegt, ik kan het mij maar lastig voorstellen hoe een scheluwtrap eruit ziet. Dat zijn wij wel gewend. Het ontwerpen en bouwen van trappen vraagt immers een behoorlijk abstractieniveau. Bovendien gaat u er waarschijnlijk van uit dat uw woning of pand recht is. U zult dan ook zelf niet snel vragen om een scheluwtrap. Wanneer bij het opmeten blijkt dat de scheluwtrap voor de ruimte de beste oplossing is, is er echter nog voldoende keus tussen materialen en stijlen. 

Meer dan treden alleen: het ambacht achter elke bocht

Verfijnde onderdelen voor een scheluwtrap

De scheluwtrap kan een uniek ontwerpelement in uw woning zijn. De ongelijkheid kan betrekking hebben op de breedte of hoogte van de treden, de hellingshoek van de trap, of zelfs de positionering van de trap binnen de ruimte. Hoewel het niet ideaal klinkt dat de woning of het trappengat niet recht is, zijn er tal aan mogelijkheden qua onderdelen en stijlen om uit te kiezen. Omdat al onze trappen op maat gemaakt worden, kan er gekozen worden voor een verscheidende aan houtsoorten en andere materialen zoals RVS en glas.

 

Lightbox afbeelding