Naar hoofdinhoud

Z-trappen

Stijlvolle wendbaarheid

Een Z-trap kopen

Zoals bij elk trapontwerp is het belangrijk om de veiligheid in gedachten te houden. Leuningen, balustrades en andere veiligheidsvoorzieningen kunnen worden toegevoegd aan Z-trappen om een veilige trapervaring te garanderen. Het kiezen van een Z-trap kan een slimme keuze zijn voor ruimtes met beperkte afmetingen waar een standaard rechte trap niet past. De visuele aantrekkingskracht en flexibiliteit in ontwerp maken Z-trappen tot een aantrekkelijke optie voor veel interieurontwerpen.

Opmeten, ontwerpen, maken en plaatsen van een Z-trap

Bij de installatie van een Z-trap is het van cruciaal belang om te zorgen voor de juiste maatvoering en constructie, om ervoor te zorgen dat de trap veilig en comfortabel is om te gebruiken. Het bouw- en installatieproces moet voldoen aan de bouwvoorschriften en veiligheidsnormen om ervoor te zorgen dat de Z-trap veilig en duurzaam is. Het is sterk aanbevolen om de installatie over te laten aan ervaren professionals om de integriteit van de trap te waarborgen en mogelijke veiligheidsrisico’s te minimaliseren. Van de Coolwijk Trappen, als een ambachtelijk trappenbedrijf, heeft de expertise om Z-trappen op maat te ontwerpen, produceren en vakkundig te installeren.

Een aantal impressies van rechte steektrappen

Meer dan treden alleen: het ambacht achter elke bocht

Verfijnde onderdelen voor een Z-trap

Z-trappen zijn altijd dichte trappen. Dit betekent dat deze trappen een stootbord hebben. Een stootbord bij een trap is het verticale paneel dat zich tussen de treden bevindt. Het stootbord sluit de ruimte af tussen opeenvolgende treden, waardoor de trap een gesloten en afgewerkte uitstraling krijgt. De treden en het stootbord zijn meestal even dik. Hierdoor verkrijgen we relatief brede treden. Veel breder dan gangbaar en dat merkt u bij het traplopen. Z-Trappen behoren tot één van de meest prettige trappen. Ze zijn hierdoor bovendien erg functioneel. Z-trappen worden vervaardigd van een grote variatie aan houtsoorten. Ook een combinatie aan geheel ander materiaal behoort tot de mogelijkheden.

Lightbox afbeelding